Fotoğrafı ustalardan öğrenmek

Fotoğrafa ilgi duyuyorsanız işe bu konuda özet bilgiler veren kitaplarla başlamalısınız. Ian Haydn Smith’in ‘Fotoğrafın Kısa Öyküsü’, bu anlayışla yazılmış iyi örneklerden biri.Bir...

Fotoğrafa ilgi duyuyorsanız işe bu konuda özet bilgiler veren kitaplarla başlamalısınız. Ian Haydn Smith’in ‘Fotoğrafın Kısa Öyküsü’, bu anlayışla yazılmış iyi örneklerden biri.

Bir alana gerek amatör gerek profesyonel olarak ilgi duymaya başladığınızda ilk yapacağınız, bu alanın ustalarının kitaplarını okumak, yaptıklarını incelemek, onların izinden gitmektir. Fotoğraf mı çekiyorsunuz ya da meslek olarak fotoğrafçılığı mı seçtiniz? İşe bu konuda özet bilgiler veren kitaplarla başlamalısınız.

Ian Haydn Smith’in ‘Fotoğrafın Kısa Öyküsü’, bu anlayışla yazılmış iyi kitaplardan biri.

İlk sayfasında şu yazıyor: ‘Önemli Janrlara, Eserlere, Temalara ve Tekniklere Yönelik Cep Kılavuzu’.

Lise yıllarımda ben de fotoğrafa ilgi duymuş, Agfa marka, körüklü, 6x9 film çeken bir makine almıştım. O makineyle ‘1950 kuşağı’nın yani kuşaktaşlarımın fotoğraflarını çektim.

Şimdi bu merak ateşi sönse de bir Panasonic Lumix ile küçük bir Nikon makinem var.

Bir zamanlar ben çekerdim, yıllar geçtikçe başkaları sizi çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültür Yolu Festivali’nin önemi ve işlevi 28 Mart 2024 | 52 Okunma Türk bestecileri dinleyin 24 Mart 2024 | 23 Okunma Bugün bir şiir okuyun 22 Mart 2024 | 130 Okunma İlk kitabın heyecanı 19 Mart 2024 | 44 Okunma İki genç sanatçının başarısı 17 Mart 2024 | 31 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar