Bodrum’da festival zamanı

14 yıldır Bodrum’da Klasik Müzik Festivali yapılıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli solistleri ve grupları bu festivali nitelikli kılıyor.Yazlık yörelerdeki festivalleri daima destekledim. Deniz, güneş ve...

14 yıldır Bodrum’da Klasik Müzik Festivali yapılıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli solistleri ve grupları bu festivali nitelikli kılıyor.

Yazlık yörelerdeki festivalleri daima destekledim. Deniz, güneş ve kumdan başka orayı onurlandıran etkinlikler yapılması çok önemli. Bodrum’un dünyada sanatla da tanınmasını sağlıyor.

Bu yıl ne yazık ki yoğun işlerim yüzünden katılamıyorum ama gittiğim yıllarda bu festivalin Bodrum’a katkısının tanığı oldum. Özellikle genç kuşakların bu konserler için geldiğini biliyorum. 4-8 Ağustos arasında gerçekleşecek festivalde kimler var?

Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Vikingur Olafsson ve Avi Avital, Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Tchumburidze.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, L’Arpeggiata, Olten Quartet ve LUDWIG Orkestra festivalde yer alacak.

KONSER YERLERİ

FESTİVAL, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek olan ‘Sabah Konserleri’; D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro Fizy Sahnesi’nde ‘Gün Batımı Konserleri’; D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde ‘Akşam Konserleri’; The Marmara Bodrum’da ‘Gece Konserleri’; Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlar ve konserler ile birlikte Cinemarine Açıkhava Sineması’ndaki film gösterimleriyle geniş bir alanı kapsıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 47 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 93 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar