Baksı’nın ödülleri kadınlara

Hürriyet yazarı Doğan Hızlan bu hafta ' Baksı’nın ödülleri kadınlara' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği ‘Anadolu Ödülleri’ sahipleriyle buluştu.

Bu yıl ödüllerin ana başlığı; ilanının 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyet ile Anadolu’ya gelen hak eşitliği ışığının yayılmasında kadınlara verilen sorumluluğa dikkat çekmek amacıyla ‘Söz Kadında’ydı. Anadolu Ödülleri 2023’ün bu yılki kazananları kategorilerine göre şöyle sıralandı:

- Edebiyat: Latife Tekin

- Görsel Sanatlar: İpek Duben

- Mimarlık: Sevince Bayrak

- Sinema: Yeşim Ustaoğlu

- Müzik: Selda Bağcan

- Doğan Değer Ödülü: Candeğer Furtun

Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından hayata geçirilen Anadolu Ödülleri, Doğan Holding ana sponsorluğunda dördüncü kez gerçekleştirildi. Ülkemizin gelişimine katkıda bulunan öncü kişi ve kurumları destekleyen ve görünür kılan Anadolu Ödülleri’nin bu yılki ana teması ‘Söz Kadında’ oldu. Ödüller, üretim sürecinde Anadolu’nun kültürel zenginliğini kucaklayan, ondan ilham alan, yenileyen ve dönüştüren kişilere verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet’in Kültür Politikası ve Sanat 03 Mayıs 2024 | 75 Okunma Yemek ve Kültür 30 Nisan 2024 | 110 Okunma Kitabın başkenti Eskişehir 28 Nisan 2024 | 44 Okunma Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 36 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar