Afyonkarahisar Caz Festivali başlıyor

Bu yıl 24’üncüsü kez düzenlenen Afyonkarahisar Caz Festivali 4-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali, 24. yaşına bastı.

Açılış Konseri de dahil bu yıl akşam konserlerinin tümü İkbal Termal Otel’de gerçekleştirilecek.

Festivalin olmazsa olmazı Okul Söyleşileri ve Okul Konserleri bölümleri ise, yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan bir kadroyla yine Afyon’un köy ve kasaba okullarında gerçekleştirilecek.

Bugün Afyon İkbal Termal Otel’de gerçekleştirilecek Açılış Konseri’nde, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Çek Cumhuriyeti’nden çok yönlü bir yorumcu ve şarkı yazarı, Andrea Šulcová’ya eşlik edecek.

Her akşam iki konser verilecek. Dünyaca tanınmış topluluklar ve solistler çalacak.

FRİG VADİSİ KONSERLERİ

Ankara Kent Orkestrası’nda konser piyanisti olarak görev yapan Zafer Gökçer, bir yandan da Ankara’da kurduğu kendi özel eğitim kurumları ile eğitimci olarak da müzik hayatını sürdürüyor. Festivalde özellikle çocuklara yönelik olarak yapılan konserler festivalin en önemli ayağını oluşturuyor. Bu kapsamda 24. Afyonkarahisar Caz Festivali’nde çocuklara caz standartlarıyla profesyonel bir caz konseri verecek olan Gökçer’e, Ankara Kent Orkestrası davul ve bas gitar sanatçıları eşlik ediyor. Mekân ise Afyon’un dünyaca ünlü antik Frig Vadisi’nde bulunan Ayazini Köyü İlkokulu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yurtdışında Türk edebiyatı 26 Temmuz 2024 | 35 Okunma Hem iyi bir dost hem iyi bir yazar: Ferit Edgü 23 Temmuz 2024 | 2.226 Okunma Cem Babacan’ın solo albümü 21 Temmuz 2024 | 29 Okunma 27. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Murathan Mungan’ın 16 Temmuz 2024 | 1.473 Okunma Leyla Gencer’i yeniden hatırlamak 14 Temmuz 2024 | 38 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar