Ödül kazanan genç besteciler

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın ikincisini düzenlediği ulusal beste yarışmasında ödül alan besteler “5 Besteci 5 Süit”* başlığı altında CD’leri arasında yer...

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın ikincisini düzenlediği ulusal beste yarışmasında ödül alan besteler “5 Besteci 5 Süit”* başlığı altında CD’leri arasında yer aldı.

Süreyya Operası, müzik repertuvarını zenginleştirmek ve genç Türk bestecilerini teşvik etmek amacıyla böyle bir yarışma açıldı, kazanan besteler Gürer Aykal yönetimindeki Sinfonietta Oda Orkestrası tarafından seslendirildi.

CD albümdeki bilgiler bestecilerce kaleme alındı.

Genç bestecilerin eserlerini dinlediğinizde, kitapçıkta biyografilerini okuduğunuzda bu yarışmanın önemini fark edeceksiniz, birçok kurumun da genç yeteneklerin ortaya çıkması, seyirciye ulaşması için bu tür yarışmalar düzenlemesini hatırlatmak isterim.

Müzik dünyasının tanınmış adlarının yanı sıra dinleyicilerin oylarına itibar edilmesinin de yarışmanın bir başka güzel yanı olduğunu belirtmeliyim.

Jüri kimlerden oluşuyordu?

Gürer Aykal

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 92 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma İhsan Işık’ın ardından 09 Nisan 2024 | 57 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar