Görsel sanatın başkenti İstanbul

İSTANBUL’da açılan ci (Contemporary İstanbul), Türkiye’de ve dünyada sanatın/sanatçının yapıtlarını görmemizi sağlıyor. 400’ü yabancı 650 sanatçının çoğu...

İSTANBUL’da açılan ci (Contemporary İstanbul), Türkiye’de ve dünyada sanatın/sanatçının yapıtlarını görmemizi sağlıyor.

400’ü yabancı 650 sanatçının çoğu, Türkiye’den sanatseverlerle ilk kez buluştu. Toplam 2 bin eseri görebileceksiniz.

Yeri Lütfi Kırdar ve İstanbul Kongre Merkezi. 23 Eylül akşamına kadar gezebilirsiniz. Ana sponsorluğunu da Akbank üstlendi. Amerikan Hastanesi de bu yıl sağlık sponsoru oldu.

Türkiye’nin ve dünyanın önemli galerilerinin katıldığı ci artık beklenen, gezilen bir etkinliğe dönüştü.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, katalogun başında serginin özelliği üzerine bilgi veriyor: “Süratle değişen dünyanın nabzını tutan sanatçıları dünyanın birçok yerinden İstanbul’a taşırken, onları Türkiye’deki koleksiyoncularla buluştururken sanatın diğer alanlarına açılmayı sürdürdük.

Bu yıl “Contemporary İstanbul”a katılan uluslararası galerilerin hayatlarını kolaylaştıracak bir ilke imza attık. Galeri Destek Programı’nı hayata geçirdik.” Sergilerin yanı sıra düzenlenen söyleşiler de buluşmanın kuramsal platformunu oluşturdu. Bu tür uluslararası sergilerin, etkinliklerin işlevini önemserim. Türkiye’de yaşayanlar dünya ölçeğinde bilgi sahibi olurlar. Dünya da Türkiye’nin sanatını/sanatçısını tanır. ci’nin rehberli turları, daha bilgili bir gezmeyi sağlıyor. Birçok sorunun yanıtını öğreniyorsunuz. Koleksiyoncuların koleksiyonlarını görmek de koleksiyona başlayacaklar için fikir edinecekleri bir toplamı inceleme fırsatı sunuyor.

Açılışa gittiğimde ilginin yoğunluğunu görünce ci’nin artık gerçekten önemini ispatladığını farkediyorsunuz. Standlarda uzmanların, sanatçıların da bulunması ziyaretçiler için hoş bir sürpriz niteliği taşıyor.

Resim alıcılarına sağlanan b...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk kitabın heyecanı 19 Mart 2024 | 5 Okunma İki genç sanatçının başarısı 17 Mart 2024 | 28 Okunma BAKSI’da yenilenme 15 Mart 2024 | 21 Okunma Semt kitaplarını okumak ayrı bir zevktir 14 Mart 2024 | 83 Okunma Balkanlarda Türk Edebiyatı Tarihi 12 Mart 2024 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar