Fotoğraflardan Büyükada

Yılmaz Kaini’nin Büyükada albümünü görünce ada üzerine yazma gereği duydum.Adalar Kültür Derneği antetli kâğıda yazan Özer Kangür bakın ne yazmış:“Adalar Kültür...

Yılmaz Kaini’nin Büyükada albümünü görünce ada üzerine yazma gereği duydum.

Adalar Kültür Derneği antetli kâğıda yazan Özer Kangür bakın ne yazmış:

“Adalar Kültür Derneği olarak yıllardır İstanbul’un adaları ile ilgili kitaplar yayımlanmaktadır. Bu kitaplar çoğunlukla Adalılar tarafından yazılmaktadır. Son olarak temmuz ayında Adalı fotoğrafçı Yılmaz Kaini’nin fotoğraflarından oluşan bir albüm neşrettik.”

Semtlerin, ilçelerin kendilerini tanıtma girişimlerini desteklemek

Adalar şimdi faytonları çeken atların da gördüğü eziyetle gündeme geliyor. Birçok protesto toplantıları yapılıyor. Sonucu ben de merakla bekliyorum.

Adaların edebiyatımızdaki yeri epey yer tutar, ben de Adalar ve edebiyat adlı uzun bir inceleme yayınlamıştım. Edebiyatçıların farklı dünya görüşleri doğrultusunda adaları değerlendirmelerini öğrendiğimde Türk edebiyatının ustalarına bir başka açıdan bakmıştım.

Sempozyumu düzenleyen zamanın Kültür Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki genç sanatçının başarısı 17 Mart 2024 | 28 Okunma BAKSI’da yenilenme 15 Mart 2024 | 21 Okunma Semt kitaplarını okumak ayrı bir zevktir 14 Mart 2024 | 83 Okunma Balkanlarda Türk Edebiyatı Tarihi 12 Mart 2024 | 245 Okunma Cumhuriyet’in 100. yılında Türk kadın besteciler 10 Mart 2024 | 30 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar