Kütüphanelerin durumu

DEĞİŞİK alanlarda yapılan binalar içinde bir tek kütüphaneler yok.İstanbul’un Kültür Başkenti olduğu yıl kaçırılan fırsatı bir kez daha yazmalıyım.Yeni kütüphaneler...

DEĞİŞİK alanlarda yapılan binalar içinde bir tek kütüphaneler yok.

İstanbul’un Kültür Başkenti olduğu yıl kaçırılan fırsatı bir kez daha yazmalıyım.

Yeni kütüphaneler yapılmadığı gibi eski kütüphanelerin gelişmesi de sağlanmıyor.

İyi bildiğim iki kütüphane, Beyazıt Devlet Kütüphanesi ile Atatürk Kütüphanesi’ne yeni bir bina yapılmıyor, zaten genişleyecek alan da yok.

Okullar açıldığında kütüphane eksikliğimiz daha fazla hissedilecek, çünkü öğrencilerin okullarında kütüphaneleri bulunmadığından çocuklar ders çalışmaya bu kütüphanelere gelecekler.

Araştırmacılar ne yazık ki yer bulamıyorlar. Kütüphane yönetimi araştırmacılara bir yer ayırıyor da bu sayede onlar için çalışma imkânı doğuyor.

Artık merkez kütüphane anlayışını mahalle kitaplıkları sürdürüyor. Çünkü bunlar geceleyin de ailece kültürel ihtiyacı karşılıyorlar. Ana-baba çocuk bir arada burada kültürel amaçlı vakit geçiriyor. Kitaptan DVD’ye, CD’ye kadar bütün unsurlar burada bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 25 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar