II. Abdülhamid’in fotoğraf albümü

ÖMER M. KOÇ koleksiyonundan birçok önemli albüm ANAMED’de (Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi) sergileniyor.Bu albümlerdeki fotoğraf, karikatür ve objeleri birçok ziyaretçi ilk kez burada...

ÖMER M. KOÇ koleksiyonundan birçok önemli albüm ANAMED’de (Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi) sergileniyor.

Bu albümlerdeki fotoğraf, karikatür ve objeleri birçok ziyaretçi ilk kez burada görmekte.

Son sergide, Sultan II. Abdülhamid’in Almanya şansölyesi Otto von Bismarck’a hediye ettiği üç cilt fotoğraf albümünü bulacaksınız.

Serginin adı:

‘Tarihin Merkezine Seyahat. Fotoğraf ve Osmanlı Köklerinin Yeniden Keşfi (1886)’.

Küratörler: Bahattin Öztuncay, Ahmet Ersoy, Deniz Türker. Tasarımını Yeşim Demir Pröhl yapmış.

Keşif gezisi misyonuyla hazırlanmış albüm, II. Abdülhamid’in 1886 yılında Söğüt civarı için verdiği keşif gezisi talimatı sonucu hazırlanmış ve Şansölye Bismarck’a gönderilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 32 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 41 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar