Öğrenerek yazı geçirmek

OKUL tatilinden sonra yazın çocuklar ne yapmalı?Elbette bir tatil süreci var ama bütün yazı deniz/kum ikileminde tüketmemek için bazı kültür programlarına gereksinim duyuyoruzTatil yörelerinde ne yazık ki...

OKUL tatilinden sonra yazın çocuklar ne yapmalı?

Elbette bir tatil süreci var ama bütün yazı deniz/kum ikileminde tüketmemek için bazı kültür programlarına gereksinim duyuyoruz

Tatil yörelerinde ne yazık ki kütüphanelerimiz yok. Ancak çocuklarımız için bazı kitapları valizimize koymak zorundayız.

Ülkemizde görsel eğitimin eksikliğini hissediyoruz. Özel müzeler açılalı beri bu konuda azımsanmayacak mesafe kaydettik.

Çocuklar müzelerde hem iyi ressamların eserlerini görüyor, hem bunları kopyalayarak el becerisi kazanıyor. Ayrıca bir ölçüde kendi yeteneklerini de keşfediyorlar. Kendilerinin görsel sanatlarla ilgilerini tanıyorlar.

Hiç kuşkusuz ben bugün müzelerin görsel eğitimine değineceğim. Yoksa çocuğunuzun yeteneği başka türde olabilir; o zaman da bu konuda yardımcı ve yönlendirici olmak düşünülmelidir.

Yıllar önce yurtdışına gidenler bilirler, bir müzede çocuklar yere oturup, çizerler. Şimdi bizim özel müzelerimizde de bu tarz çalışmalar yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 16 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 50 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar