Daha iyi, daha doğru, daha donanımlı düşünmek için...

Başlığı şöyle devam ettirebiliriz: Felsefe okumak lazım. ‘Antik Çağlardan Günümüze Felsefenin Öyküsü’ adlı kitap, başlangıç için uygun bir kaynak. Her alanın tarihini bilmenin...

Başlığı şöyle devam ettirebiliriz: Felsefe okumak lazım. ‘Antik Çağlardan Günümüze Felsefenin Öyküsü’ adlı kitap, başlangıç için uygun bir kaynak.

Her alanın tarihini bilmenin zorunlu bir başlangıç adımı olduğunun insanlar sanırım yüzyıllardır farkında.

Gündelik yaşamımızda, siyasetten sanata, bireyselden toplumsala uzanan düşünme sürecini, kendimizi, yakınlarımızı, çevremizi daha iyi değerlendirebilmek için gene de felsefe gerekir.

Felsefenin tarihini, ünlü filozofları, düşünce akımlarını birçok kitaptan okuyup öğrenebiliriz.

‘Antik Çağlardan Günümüze Felsefenin Öyküsü’ kitabı, kolayca anlaşılan, özümsenen bir çalışma.

Dört kişinin emeğiyle ortaya çıkmış: Christoph Delius, Matthias Gatzmeier, Deniz Sertcan, Kathleen Wünscher. Dilimize Ayşegül Gürsel Duyan çevirmiş.

Kitap Abelardus’la başlayıp Zenon’la bitiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 29 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar