Leyla Gencer anılacak

OPERA dünyasında ‘La Diva Turca’ olarak anılan Leyla Gencer’in aramızdan ayrılışının 10’uncu yıldönümünde, bugün Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) İstanbul Lütfi...

OPERA dünyasında ‘La Diva Turca’ olarak anılan Leyla Gencer’in aramızdan ayrılışının 10’uncu yıldönümünde, bugün Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bir konser düzenliyor.

Leyla Gencer’i ilk kez Tepebaşı Dram Tiyatrosu’ndaki ‘Tosca’ operasında dinlemiştim. Onu dinleyebilmek için müzikseverler uzun bir kuyruk oluşturmuştu.

Daha sonra da İstanbul’a geldiği günlerden birinde, Nişantaşı Poyracık Sokağı’ndaki evinde Filiz Ali ile birlikte ziyaret etmiştim.

Ondan sonra birçok kez görüştüm.

İtalya’ya gittiğimde, plakçılardan korsan doldurulmuş uzunçalarlarını alırdım.

Müzik mağazasına girip adını söyleyince büyük bir saygıyla plaklarını getirirlerdi.

İstanbul Müzik Festivali’nde piyanist Nikita Magaloff’un eşliğinde verdiği konser ses belleğimden hâlâ gitmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 9 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 38 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 51 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar