Tasavvuf musikisinden seçmeler

TÜRK müziğinin doğru kayıtları, ses kültürümüzü anlamamız bakımından çok önemlidir. Tasavvuf müziğimiz ise inançla buluşmamızın temel besteleridir.Güzel Sanatlar Genel...

TÜRK müziğinin doğru kayıtları, ses kültürümüzü anlamamız bakımından çok önemlidir. Tasavvuf müziğimiz ise inançla buluşmamızın temel besteleridir.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun CD’si Anadolu Evliyaları(1) başlığıyla çıktı. M. İhsan Özer’in sanat yönetmeni olduğu CD, ‘edeb ya hû...’ başlığını taşıyor.

Çok iyi hazırlanmış bir albüm, parçaların adlarının yanı sıra güftesini yazanın, bestesini yapanın da adları veriliyor.

Albümün giriş yazısında topluluğun çalışmaları hakkında bilgi veriliyor:

“Kuruluşundan bugüne ‘söz uçar yazı kalır’ düstûrunca konser repertuvarları için yaptığı araştırmaları kayıt altına alan kuruluşumuz, bugüne kadar 26 adet CD’den oluşan 14 albüm ve Mevlevî Ayinleri ve Sürre Alayı projelerindeki üç adet DVD ile musiki kültürümüzün dinî, lâdinî ve askerî alanlardaki klâsik, tasavvuf ve mehter musikisi eserlerini seslendirerek kayıt altına almıştır.”

Özata Ayan, Anadolu Evliyaları yazısında, bu CD’de yer alan besteler üzerine bilgi veriyor.

Bu yazıları Eser Listesi izliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zeytinburnu Mozaik Müzesi 25 Nisan 2024 | 32 Okunma Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 41 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 52 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar