Ezgiden ezgiye enstrümantal müzik

BU pazar enstrümantal müziğin iki CD’sini salık vereceğim.Sözlü parçaları enstrümantal olarak dinlemek çok başka bir müzik beğenisini temsil eder. Eğer sözlerini bilmiyorsanız sadece müziği...

BU pazar enstrümantal müziğin iki CD’sini salık vereceğim.

Sözlü parçaları enstrümantal olarak dinlemek çok başka bir müzik beğenisini temsil eder. Eğer sözlerini bilmiyorsanız sadece müziği sizin için yeterlidir. Sözlerini biliyorsanız, bazen o müziğe eşlik edersiniz.

Müzik CD’den, sözler sizden.

Azerbaycan Aşk Şarkıları’nı (Azerbaijan Love Songs)(1) dinledim. Azerbaycan müziği bizim kulaklarımıza yabancı değil. Birçoğunu dinlemişizdir, ses belleğimizde yeri vardır.

İki genç sanatçı Utku Barış Andaç (keman) ile Ozan Sarıboğa (piyano) bazısını bildiğimiz parçaları icra etmişler.

Düşüncelerini söze dökmüşler:

“Biz bu albümde size müzik yapmak istemedik, müziğin kendisi olmaya karar verdik... Keman çalarken kemanı, piyano tuşlarına dokunurken piyanoyu unutuyorsanız, piyano da sizsiniz, keman da, müzik de... İstedik ki dinlerken siz de sadece dinleyici olmayın. Bizimle beraber müzik olun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 92 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma İhsan Işık’ın ardından 09 Nisan 2024 | 57 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar