Dinlediklerim

VEDAT ÇETİNKAYA’yı dinleyenlerdenim. Türk müziğinin iyi, nitelikli icracılarındandır.Besteleri de vardır.İki CD’den oluşan Altın Şarkılar(1) albümünü bu tür müziği dinleyenlerin...

VEDAT ÇETİNKAYA’yı dinleyenlerdenim. Türk müziğinin iyi, nitelikli icracılarındandır.

Besteleri de vardır.

İki CD’den oluşan Altın Şarkılar(1) albümünü bu tür müziği dinleyenlerin seveceğinden kuşkum yok.

Çetinkaya, albümünde anmalara da yer vermiş, Zeki Müren’in bestelerini de seslendirmiş. Onun bestelerini başka iyi bir sesten dinlemek doğrusu hoşuma gitti.

Parçalar seçilirken, sanatçı bence değişik bestelerin yer alması için özen göstermiş. Elbet aralarında bildiğimiz, hemen sanatçıyla birlikte mırıldandığımız parçalar var.

Ama icra edilen bestelerin bazısı çok az icra edilmiş ama Türk müziğinin önemli parçaları.

Biz de klasik sayılan parçaların yanı sıra yeni besteleri de dinleyince Türk müziğinin yeni parçalarını da dinlemiş, öğrenmiş oluyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma Ankara’yı tanımak 12 Nisan 2024 | 94 Okunma Bayramı yaşadığın şehirde geçirmek 11 Nisan 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar