SCA’nın Onur Ödülü Mehmet A. Başman’ın

Madalya ve şeref belgesini Ali Başman ile Murat Başman sundu. Bu yıl ödülün 30’uncu yılıydı.Ödül gerekçesi şöyle:“Vakıf Kurulları’nın oybirliği ile, Mehmet A. Başman...

Madalya ve şeref belgesini Ali Başman ile Murat Başman sundu. Bu yıl ödülün 30’uncu yılıydı.

Ödül gerekçesi şöyle:

“Vakıf Kurulları’nın oybirliği ile, Mehmet A. Başman ‘Türkiye’de Batı tarzı klasik müzik sanatının gelişmesi yönündeki gayretlere, bir yandan uzun süreyle başkanlığını yürüttüğü Sevda-Cenap And Müzik Vakfı vasıtasıyla, bir yandan da kişisel olarak doğrudan desteği; bu alanda her düzeydeki sanatçılara ve onların sanatlarını daha iyi koşullarda icra etmelerine yönelik çabaları; bunlar arasında doruklara çıkmış olanların adlarının ulusal belleğe kazınması için önayak olduğu yayınlar; Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin uzun yıllar boyunca aksatılmaksızın sürdürülmesindeki payı ve bu yolla geniş halk kitlesine müzik sanatının ender ve üstün eserlerini sunmaktaki başarılı ve örnek girişimleri; kısaca müzik sanatı alanında ender rastlanan sanat koruyuculuğu nedeniyle’ ölümünün ardından 2017 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’na layık görülmüştür.”

*

TÖRENİ, Ankara’nın tüm orkestralarının temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan, Şef Orhun Orhan yönetimindeki ‘Birleşmiş Ankara Orkestrası’ konseri takip etti. Beethoven’ın 5 numaralı piyano konçertosunun seslendirildiği gecede konserin solisti ise uluslararası arenada kazandığı yarışmalar ve başarılı konserleriyle ülkemizi temsil eden piyanist Emre Yavuz idi.

Ayrıca 2016 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası sahibi Turgay Erdener için Serhan Yedig tarafından hazırlanan ‘ŞOSTA: Turgay Erdener ve Müziği’ kitabı yayımlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 24 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 51 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar