Kütüphanesi olmayana ruhsat yok

Büyükçekmece Belediyesi, ilçede yeni açılacak olan kafelere kitap okuma köşesi zorunluluğu getirmiş. Kütüphanesi bulunmayan kafelere ruhsat verilmeyecek.Dr. Hasan Akgün bu kararın uygulanması için imza...

Büyükçekmece Belediyesi, ilçede yeni açılacak olan kafelere kitap okuma köşesi zorunluluğu getirmiş. Kütüphanesi bulunmayan kafelere ruhsat verilmeyecek.

Dr. Hasan Akgün bu kararın uygulanması için imza atmış.

Büyükçekmece ilçesi sınırlarında faaliyet gösteren bazı kıraathane, kafe ve çay bahçesi gibi umuma açık yerlerde okuma köşesi ve kütüphane oluşturulmuştu.

Okuma köşesi (kütüphane) yapmayan kafelere Ruhsat Müdürlüğü tarafından ruhsat verilmeyecek.

Kıraathanelerde okuma köşesi bulundurma yasal bir zorunluluk.

Ben her zaman belediyelerin kültür alanında hizmet vermeleri gerektiğini yazarım. Gidilen her yerde kitap bulunursa mutlaka birileri onlardan birini seçer ve okur, böylelikle iyi bir okur mertebesine de yükselebilir. Semt sakinlerinin de bu çabayı desteklemesini öneririm, okudukları kitaplardan bir bölümünü yakınlarındaki bu mekânlara verebilirler.

Belediyelere başka yetkinin de verilmesini anımsatırım. Binlerce kişinin oturduğu sitelere de ruhsat vermeleri için, o site içinde bir kütüphane yapılmasını şart koşsunlar. Hatta müteahhide temel kitapları almasını da ruhsata koysunlar. Trilyonların kazanıldığı bir yerde kütüphane olmamasını doğrusu ayıplıyorum.

Okuldan dönen öğrencilerin, işten dönenlerin kitap okuyacakları, araştırma yapacakları bir mekânları olsun. Mahalle kütüphanelerinin olmadığı bir ülkede, site kütüphaneleri bir çözümdür.

Sanırım devlet de böyle bir projenin gerçekleşmesi için ağırlığını koymalı.


BİR MÜJDE
BEYAZIT DEVLET KÜTÜPHANESİ artık 24 saat okurlarına hizmet verecek.

O küt...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 38 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 51 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar