Eskişehir’de sempozyum

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bunlara bir örnektir.Tepebaşı Belediyesi şiir günleri ile de sanata katkıda bulunuyor.Eskişehir Tepebaşı...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bunlara bir örnektir.

Tepebaşı Belediyesi şiir günleri ile de sanata katkıda bulunuyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, on yıldır artık kentin ‘kimliklerinden’ biri haline gelen pişmiş toprağı uluslararası bir etkinlikle gündeme taşıyıp yaşatmaya çalışıyor. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda pişmiş toprak, bilimsel, sanatsal ve sektörel olarak ele alınıyor.

Pişmiş toprağa yönelik bilimsel sunumların yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışından davet edilen sanatçıların çalıştığı heykeller Tepebaşı bölgesinde parklara yerleştiriliyor, bu alanda üretim yapan işletmeler de etkinliğe davet edilerek onların da ürünlerini tanıtma olanağı sağlanıyor.

On beş gün süren sempozyumun düzenleyicisi Tepebaşı Belediyesi olsa da bölgenin en önemli işletmelerinden biri olan Başak Kiremit ana sponsor olarak sempozyuma katkı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi de Prof. Bilgehan Uzuner’in sempozyum danışmanlığı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü ile bir anlamda akademik ve sanatsal destek sunuyor.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemekle siyasi dönem arasındaki bağlantı 23 Nisan 2024 | 37 Okunma Andante’nin çağrıştırdıkları 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Yapı Kredi’de önemli bir sergi: Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük Sergisi 19 Nisan 2024 | 51 Okunma Hacettepe Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı toplantısı 16 Nisan 2024 | 46 Okunma Dinleyici için gerekli kitaplar 14 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar