Kova burcunda Yeni Ay: İsyankar haller!

Merhaba Arkadaşlar; 24 Ocak gecesi Kova burcunun 14. derecesinde işin içinde Uranüs’ün olduğu bir Yeni Ay meydana gelecek. Bu Yeni Ay’da Dabih sabit yıldızı etkin olacak ve E Sad-El Ehbiya menzilinde olacak.Şimdi bu Kova burcunda Yeni...

Merhaba Arkadaşlar;
24 Ocak gecesi Kova burcunun 14. derecesinde işin içinde Uranüs’ün olduğu bir Yeni Ay meydana gelecek. Bu Yeni Ay’da Dabih sabit yıldızı etkin olacak ve E Sad-El Ehbiya menzilinde olacak.

Şimdi bu Kova burcunda Yeni Ay zamanı neler olabileceğini anlamak için öncelikle Kova burcunun neleri sembolize ettiğini bilmemiz gerek. Kova burcu astrolojide farklı ve çizginin dışında olmak, orijinal olmak, özgürlük, entelektüel olmayı, bireysel olmayı, bilgiyle hareket etmeyi, toplum için faydalı hareketlerde bulunmayı, objektif olmak, isyan etmeyi, yenilikler çıkartmayı, sabit fikirli olmayı, otorite ile çatışmayı, sosyal olmayı, gruplarla çalışmayı, sağduyulu olmayı, devrimler yaratmayı ve insancıl olmayı sembolize eder. Bunların yanı sıra dahiler, devrimler, bilim adamları, icatlar, hümanizmi, insan haklarını, bağımsızlığı, aykırı olan her şeyi, toplum için olan her türlü konuyu, yüksek teknolojiyi, dernekleri, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, ufoları, uzayla ilgili her türlü konuyu, astrolojiyi, havacılık sektörünü, yüksek zekayı, grevleri, yapay zekayı, bilimsel gelişmeleri, internet dünyasını temsil eder. Sağlıkta ise dolaşım sistemini, kalp, tansiyon sorunlarını sembolize eder. Ve bu Yeni Ay’a Uranüs eşlik edecek. Uranüs ise Kova burcuna benzer temalara sahip aslında, özgürlük, isyan, bağımsızlık, devrim, yenilikler, şok edici ani durumlar, skandallar, ileri teknoloji gibi temalara işaret eder. Şimdi bu Yeni Ay zamanı bireysel anlamda ne gibi etkileri olur, neler yapabiliriz bir göz atalım.

Bireyselliğin ve özgürlüğün ön planda olacağı zamanlardır. Kişisel özgürlük alanlarımızı koruma ya da yeniden oluşturma gayretinde olacağız. Farklı olmaktan korkmayacağımız, değişik şeyleri denemekten keyif alacağımız bir Yeni Ay olacak. Yeni her türlü elektronik-elektrikli eşyalar alabiliriz, son moda ve yeni çıkan teknolojileri takip edebiliriz, teknolojik anlamda yatırımlar yapabiliriz. Toplumun faydası için çalışmalar yapabiliriz bu dönem. Etkinliklere, toplumu bilinçlendirme kampanyalarına katılabilir veya bu kampanyaların yayılmasına destek olabiliriz. Derneklere, kulüplere, STK’lara üye olabilir veya buralarda aktif roller üstlenebiliriz. Bireysel takılmak yerine bu Yeni Ay zamanı grup çalışmalarına hayatımızda daha çok yer vermemiz faydalı olacaktır. Yalnız kalmanın zamanı değil, aksine sosyalleşmenin, dışarı çıkmanın tam zamanıdır. Dostlarla, arkadaşlarla daha çok zaman geçirmek iyi gelecektir. Dostlarımızın ve arkadaşlarımızın dertlerine akılcı, dahiyane çözümler üretebiliriz. Bu dönem hayatımızda olan kişilerle zihin fırtınaları yaparak ortak işlerin kapılarını aralayabilirsiniz.

Bu Yeni Ay döneminin duygularla pek ilgisi yoktur. Her türlü olaya daha çok akılla, mantıkla ve sağduyu yaklaşmak çok daha kolay olacaktır. Bu Yeni Ay zamanı hayatımızda özgürlük kazanmak, devrimler yaratmak için harikadır. Oldukça değişik, radikal kararlar alabiliriz. Düşünce ve ifade özgürlüğü çok daha önemli olacak bizler için. Eski konulara yeni bir bakış açısı ile ele alabileceğimiz kıymetli bir süreçtir bu. Tüm kalıplaşmış ve eskimiş düşünce kalıplarımızı rahatlıkla yıkabiliriz. Herkesten farklı düşündüğümüzü korkmadan ifade edebiliriz. Bilimsel konuları daha çok araştırabilir, okuyabilir, bilgi sahibi olabiliriz. Bu dönem tabii ki içimizden ufak tefek isyankar duygular da yükselebilir. Özellikle otorite ile ilişkilerimizde bunu daha çok deneyimleyebiliriz. Bizi kısıtlayan, bastıran duygulara karşı da aynı şekilde isyan edebilir veya bize bunu dayatan, hayatımızdaki insanlara karşı da yapabiliriz. Alacağımız kararları kolay değiştirmeyeceğimiz bir dönem olacak. Fikirlerimiz kalıcı ve sağlam olacaktır. Bireysellik çok daha fazla ön plana çıkacak. Hepimiz hayatlarımızın belli alanlarında daha bağımsız, daha özgür olmak için adımlar atacağız.

Muhalefet etme ihtiyacımız da artacak bu Yeni Ay ile, karşıt fikirleri, karşıt düşünceleri savunabilir, azınlıkların daha fazla yanında olabiliriz. İşin içinde Uranüs olacağından dolayı, otorite figürleri ile çatışmaya işaret eder, kuralları yıkmak, asice davranmak isteyebiliriz. Özgürlük temaları aşırı bir şekilde vurgulanır. Hayatımızda radikal değişiklikler yapmaya doğru çok güçlü istekler duyabiliriz, çok ani kararlar almaya eğilimli oluruz fakat bu değişiklikler ve kararlar için gökyüzü hiç uygun değil! Öfke patlamalarına karşı dikkatli olun, kontrolsüz, orantısız tepkiler vermeyin, sakin olun. Yaşamınızda özgürleşmek istediğiniz hangi alan varsa o alanlara yönelebilirsiniz ama sakince yapın ne yapacaksanız. Huzursuz, panik, sabırsız davranmaya eğilimli olabiliriz. Bazılarınız aniden istifa edebilir, bazılarınız aniden ilişkilerinizi sonlandırabilirsiniz, dengesizce davranmaya eğilimli olabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz ortama ayak uydurmak size zor gelebilir. Beğenmediğiniz veya tahammül edemediğiniz ortamlardan kibarca ve hızla uzaklaşmanızı öneririm. Bu Yeni Ay’da hem “Dabih” sabit yıldızı etkin olacak, hem de Sad-El Ehbiya menzilinde olacak. Her türlü tedavi ve hastalıkların iyileşmesi için iyi bir süreçtir. Tatile çıkmak ve seyahat etmek için de uygun zamanlardır. Fakat borç vermek ve evlenmek için tam tersi, hiç uygun değildir.

Sağlık olarak bu dönemlerde, kalp, tansiyon, kan dolaşım sistemi rahatsızlıklarına daha dikkat edilmesinde fayda vardır. Yine baldırlar, ayak bilekleri hassaslaşır. Burkulmalar, ayak bileğinde zedelenmeler söz konusu olabilir. Varis gibi şikayetleriniz varsa bu hafta ayaklarınızı ve bacaklarınızı çok yormamanızda fayda var. Ayaklarınızı bol bol havaya kaldırarak dinlendirin. Keza yine kramplar da girebilir. Sağlık olarak kalp çarpıntılarında artışlar, kalp spazmlarında artışlar meydana gelebilir. Kalbinizi yoracak aktivitelerden, stresli ortamlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Bacaklara tedavi için kremler sürmek, varis tedavisine başlamak, dizlere rahatlatıcı masajlar iyi gelecektir. Yeni Ay, Kova burcunun 4. derecesinde olacak, bu da bacak kemiklerine denk düşmektedir (kaval kemiği). Bacak kemiklerine de ekstra dikkat edilmesinde fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yay burcunda Merküryen tam güneş tutulması 11 Aralık 2020 | 192 Okunma Satürn ile Uranüs karesinde değişimlere hazırlıklı olun 04 Aralık 2020 | 238 Okunma Halkalı Ay tutulması yaşanacak 27 Kasım 2020 | 257 Okunma 2020’nin son günlerinde özel zamanlar rehberi 20 Kasım 2020 | 272 Okunma Akrep burcunda Yeni Ay’a hazır mısınız? 13 Kasım 2020 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar