Sosyal yardım alan iş bulursa...

* Eşinin hapishanede olmasından dolayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yardım parası alan bir kadın, iş bulduğu takdirde bu yardım parasını almaya devam edebilir mi? 3294 sayılı...

* Eşinin hapishanede olmasından dolayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yardım parası alan bir kadın, iş bulduğu takdirde bu yardım parasını almaya devam edebilir mi?

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan yurttaşlar ve gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak adil bir gelir dağılımı yapılmasını sağlamak amaçlanmıştır. Söz konusu amaç gereği her il ve ilçede sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kurulması öngörülmüştür.
Fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan yurttaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu kanun kapsamı içindedir.
Özetle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yardım alan bir kimse, işe başladığında Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altında güvenceye kavuşacağı için, yardım almayı sürdüremeyecektir. Öte yandan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmakla veya bu kuruluşlarca aylık veya gelir bağlanmış olmakla birlikte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu tarafından belirlenecek ölçütlere göre; hane içindeki kişi başına düşen geliri, 16 yaşından büyükler için belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olan kişilerden fakir ve muhtaç durumda bulunanlar belirtilen yardımlardan yararlanabilecektir.
SORUN SÖYLEYELİM calismahayati@aydinlikgaze...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 136 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 40 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 93 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 238 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar