Dava dilekçesi nasıl olmalıdır?

Merhaba, 15 yıl 3600 (SGK'da maaşım asgari görünüyor aslında daha yüksek) gün işten ayrılma hakkımı kullanarak noterden çalıştığım işyerine kıdem tazminatı için ihtar...

Merhaba, 15 yıl 3600 (SGK'da maaşım asgari görünüyor aslında daha yüksek) gün işten ayrılma hakkımı kullanarak noterden çalıştığım işyerine kıdem tazminatı için ihtar yolladım. 'Ödemem' dedi patron. Ben de arabulucuya gittim, yine 'Ödemem, herkes böyle yapsa yandık' dedi. Dava açacağım, nasıl bir dilekçe yazmam ve nelere dikkat etmem lazım? Başka bir evrak ya da bilgi gerekir mi?

Okurumuz şu ana kadar süreci doğru işletmiş. Bundan sonra hak kazanmışsa kıdem tazminatı ve diğer işçilik alacakları için dava açması gerekir. Ancak bunun için mutlaka bir uzmandan yardım alması önemlidir.
Dava dilekçesinde tarafların kimlik ve adres bilgileri ile uyuşmazlığın kronolojik seyri ve nedeni açıklandıktan sonra deliller belirtilir ve talepte bulunulur. Ancak tekrar ediyorum, mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.
Öte yandan gerçek ücreti Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilenden yüksek olan işçi, bunun tespiti için dava açmalıdır. Bu dava açılmadan önce ise arabulucuya gidilmez.

Sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 132 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 36 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 90 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 228 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar