Meslek hastalığının tespiti

- 11 yıldır çalıştığım yerde ağır yük kaldırıyorum. Dördü boynumda, beşi belimde olmak üzere dokuz adet fıtığım ile boyun düzleşmemin olduğu tespit edildi. İşvereni...

- 11 yıldır çalıştığım yerde ağır yük kaldırıyorum. Dördü boynumda, beşi belimde olmak üzere dokuz adet fıtığım ile boyun düzleşmemin olduğu tespit edildi. İşvereni mahkemeye verme hakkım var mı ve haklarım nelerdir?
Meslek hastalığı, sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engellilik halleridir. (5510 sayılı kanun madde14/1)
Hangi hallerin meslek hastalığı sayılacağı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. (Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği)
Şu halde, okurumuz bel fıtığı ve boyun düzleşmesi rahatsızlıklarının meslek hastalığı olup olmadığının tespiti için öncelikle kurum (Sosyal Güvenlik Kurumu) sağlık kuruluna başvurmalıdır. Bu kurullar, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucuları bünyesinde oluşturulan kurullardır. Meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü kaybını belirlemeye meslek hastalıkları hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ile devlet hastaneleri yetkilidir.
Kurum sağlık kurulu, okurumuzun rahatsızlığını meslek hastalığı olarak nitelendirmeyebilir. Bu noktada kurum sağlık kurulu kararlarının bağlayıcı olmadığını belirtelim. Yani bu kurulun kararlarına itiraz edilebilir. Bu itiraz Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu’na yapılır. (5510 sayılı Kanun madde 58/4)
Bu itiraz sonucu, Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu da hastalığın meslek hastalığı olmadığı yönünde karar varırsa, işçinin meslek hastalığının tespiti için iş mahkemesinde dava açması mümkündür.
Öte yandan okurumuz bu seçenekten ayrı olarak Sosyal Si...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 132 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 36 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 90 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 227 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar