İş elbiselerinin yedeği bulunmalıdır

- İşyerinde bizlere bir adet ayakkabı ve ikişer adet iş elbisesi verilmektedir. Ayakkabımız eskise bile yenisini para verip alabiliyoruz. Yılda en çok kaç kez iş ayakkabısı alabiliriz? Kişisel koruyucu...

- İşyerinde bizlere bir adet ayakkabı ve ikişer adet iş elbisesi verilmektedir. Ayakkabımız eskise bile yenisini para verip alabiliyoruz. Yılda en çok kaç kez iş ayakkabısı alabiliriz?

Kişisel koruyucu donanımların işyerinde kullanılması hakkında yönetmelik, madde 6’da “c) Kişisel koruyucu donanımların kullanılma koşulları özellikle kullanılma süreleri, riskin derecesine ve maruziyet sıklığına, işçinin çalıştığı yerin özelliklerine ve kişisel koruyucu donanımın performansına bağlı olarak belirlenecektir” denilmektedir.  
İş kıyafetleri eskidikçe yenisi ile değiştirilmelidir. Mevsimsel değişiklikler göz önüne alındığında yazlık ve kışlık olarak kıyafetlerin verilmesi uygun olacaktır. İş ayakkabısı da diğer iş elbiseleri gibi yazlık ve kışlık olmak üzere sene de en az iki sefer verilmelidir. İş hijyeni açısından, verilen kişisel koruyucu donanımların yedeği muhakkak bulunmalıdır. 
Kirlenmesi durumunda yedeği giyilerek diğeri temizlenmelidir. Çalışanlar  kendilerine verilen kişisel koruyucu donanımları aldıkları eğitime ve talimata uygun olarak kullanmalıdır. Çalışanlar kişisel koruyucu donanımda gördükleri herhangi bir arıza veya eksikliği işverene bildirmelidir. Verilen kişisel koruyucu donanımlar her zaman etkili şekilde çalışır durumda olmalı, temizlik ve bakımı yapılmalı ve gerektiğinde yenileri ile değiştirilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 136 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 40 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 93 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 237 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar