İşveren işçiye yol parası ödemek zorunda mıdır?

* Çarşamba günkü yazımızda, okurumuzun iki sorusunu paylaşmıştık. Bunlardan gece çalışması yapan işçinin fazla çalışması ile ilgili görüşümü belirtmiştim....

* Çarşamba günkü yazımızda, okurumuzun iki sorusunu paylaşmıştık. Bunlardan gece çalışması yapan işçinin fazla çalışması ile ilgili görüşümü belirtmiştim. Okurumuzun diğer sorusu, işverenin işçilere yol parası verme zorunluğu olup olmamasıyla ilgiliydi. Bugün bu konuyu ele alacağız.
Esasen mevzuatımızda, genel olarak, tüm işçilere yol parası verme koşulu getiren bir düzenleme mevcut değil. Ancak iş sözleşmesi ile işçi ve işveren tarafından kararlaştırılması ya da işyeri uygulaması dediğimiz, işyerinde uygulana uygulana kural haline gelmesi durumunda, işverenin işçinin yol parasını karşılama yükümünden söz edebiliriz.
İstisna olarak; gece postalarında çalışan kadınların ulaşımı için işverenlere, kadın işçileri, sağlayacakları uygun araçlarla ikametgâhlarına en yakın merkezden işyerine götürüp getirme yükümlülüğü getirilmiştir. (Kadınların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelik) Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işverenler hakkında ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 26’ncı maddesi uyarınca idari para cezası verilir.
SORUN SÖYLEYELİM [email protected]

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 132 Okunma Toplum yararına program kapsamında çalışan işçi midir? 15 Mart 2019 | 36 Okunma Hizmet ilişkisi sürerken iş sözleşmesi imzalamak 13 Mart 2019 | 90 Okunma Geçerli nedenle fesih, mobbing ve kıdem tazminatı 11 Mart 2019 | 228 Okunma 4/c sigortalısı geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir mi? 08 Mart 2019 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar