Zor sorular karşısında!

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (12.03.2022)''Zor sorular karşısında!'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır seyahatinde en ilginç toplantı gençlik buluşmasıydı.

CHP'nin Diyarbakır İl Gençlik Kolları gerçekten iyi çalışmış. Üniversitede, gençlerin yoğun olduğu yerlerde masalar kurup, gençleri Kılıçdaroğlu'nun toplantısına davet etmişler.

“İstediğinizi sorabilirsiniz. Sadece siz ve Kemal Kılıçdaroğlu olacak” garantisi vermişler.

Davet yöntemi başarılı olmuş ki 20'li yaşlarda yaklaşık 750 kişi salonu tıklım tıklım doldurmuştu.

Bize, basına kapalı bir toplantı olduğu söylenmişti ama Diyarbakır'a kadar gidip Diyarbakır gençliğinin ne düşündüğünü, neleri merak ettiğini görmeden dönmek olmazdı. O nedenle en azından sorular bitene dek salonda kalmaya çalıştık.

Kemal Kılıçdaroğlu salona girdiğinde Keçe Kurdan isimli Kürtçe şarkı çalıyordu ve gençler kendisini ayakta alkışlayarak karşılıyordu. Ön sırada kendisine ayrılan yere oturdu ve o da gençlerle alkış tuttu.

Atatürk ve vatan şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüdeki masada yerini aldı ve sorular alınmaya başlandı.

İlk soruyu soran genç, cümleye “Biliyorsunuz Selahattin Demirtaş cezaevinde…” diye başladı. O an uzun süren büyük bir alkış tufanı koptu. Bu salonu dolduran gençlerin ekseriyetle HDP'li olduğunu gösteriyordu.

CHP liderine Demirtaş'ın dokunulmazlığının kalkmasına neden olan kararın arkasında CHP'nin “evet” oylarının da olduğu anımsatıldı. Ardından cezaevinde olması hakkındaki görüşleri soruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 739 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 771 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.666 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar