Ziya Selçuk niye gitti?

Selçuk, alt kadrosuna söz geçirememeye, dolayısıyla da Bakanlığı yönetememeye başladı

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunların kaynağının “eğitim” olduğunu düşünüyorum.

Eğitim alanında evrensel bir standart yakalayan ülkeler, liyakatli insanlarını artırabilir, sosyal/ekonomik/kültürel sorunların bir çoğunun kaynağını ortadan kaldırabilir ve kurduğu sistem sayesinde daha fazla üretip, yaşam standartlarını, refahını artırabilir.

Eğitim, aynı zamanda “sosyal devlet”in en önemli sac ayağıdır. Fırsat eşitliğinin de teminatıdır.

Bizim Anayasamıza göre de Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarına devlet eliyle eğitim ve sağlık hizmeti sunmak zorundadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nde bir insan, hırsızlık yapmak, başkalarının sırtına basarak yükselmek gibi gayri ahlaki yollara başvurmazsa eğer, sadece eğitim sayesinde üretim aşamalarına dahil olur, donanımını, liyakatini artırır, yaşam standardını ve refahını yükseltir.

Isparta İslamköy’ün “Çoban Sülü”sü merhum Süleyman Demirel’in önce mühendis, sonra bürokrat, peşi sıra da siyasetçi olup Cumhurbaşkanlığı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.025 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 844 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar