Yürekteki kanama nasıl durur?

Konu başlıklarının üst sırasında, adeta “bir adım ileriye, iki adım geriye” giden Almanya ile ilişkiler var.Almanya’dan bu hafta iki kritik hamle geldi. Biri Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı ve ülkenin...

Konu başlıklarının üst sırasında, adeta “bir adım ileriye, iki adım geriye” giden Almanya ile ilişkiler var.

Almanya’dan bu hafta iki kritik hamle geldi. Biri Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı ve ülkenin Dışişleri Bakanı olan Sigmar Gabriel’in açıklamalarıydı.

AHMET KAYA ŞARKISI GİBİ

Gabriel, ilişkilerin geldiği noktayı değerlendirirken, Almanya’nın seyahat uyarısı gibi kararlarının en çok Türkiye’nin batısındaki turizm işletmelerini vurduğuna dikkat çekerek, “Bu kesim Türkiye’deki en Alman dostu kesimdir. Bu durum beni memnun etmiyor. Kalbim kanıyor” dedi.

Biz Türkiye’de yaşayanlar, Gabriel’in “Kalbim kanıyor” ifadesini, Ahmet Kaya’nın “Yorgun Demokrat” şarkısının nakaratından biliriz.

Biliyorsunuzdur; nakaratta “Gözüm yaşarıyor, yüreğim yanıyor/kanıyor, olmasaydı sonumuz böyle” dizeleri yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar