YSK gerekçesinin matematiği ve muhtemel itirazlar

YSK büyük ihtimalle bugün/yarın İstanbul seçimleriyle ilgili gerekçeli kararını açıklayacak...

Sızan bilgiye göre sadece gerekçe (4 üyenin karşı oy yazıları dışında) 200 sayfa olacakmış.
Bu bilgiyi işittiğinizde ya da okuduğunuzda siz de “200 sayfa ise hayli fazla gerekçeleri varmış” hissine kapıldınız mı?
Ankara sokaklarında dün kiminle konuştuysam bu hisse kapılmıştı.
Ben şahsen kapılmadım, çünkü 200 sayfanın önemli kısmının mevzuat ile ilgili “kopyala/yapıştır” bölümleri ve ek belge ve listelerden oluşacağını düşünüyorum.
Neden mi?
Anlatayım:
Kısa kararda iptal kararının “Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle” alındığı yazılıydı.
Haliyle, uzun gerekçede bu cümlenin çizdiği sınırın dışına çıkılamaz.
Yani kaç sayfa olursa olsun sadece sandık kurullarının oluşumu konusundaki kanuna aykırılığın ve kanuna aykırı oluştuğu söylenen sandık kurullarının sonuca nasıl tesir ettiğinin anlatıldığı bir gerekçe olmak zorunda.
“Seçmen kütükleriyle ilgili iddialar”, “kısıtlı seçmenler”, “çalınan oylar” kısa kararda belirtilmediği için gerekçeli kararda yer alması beklenmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 618 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.093 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.911 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.934 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar