“Yıldırım, kampanyadaki dağınıklığın mağduru”

İttifakların İstanbul seçimlerine dair stratejileri netleşiyor.Millet İttifakı tarafı, 31 Mart öncesindeki stratejisine “mağduriyet” ve “demokrasiye müdahale” söylemini eklemiş görünüyor....

 İmamoğlu yine çok ön planda. Sokakta adam adama markajı ve sosyal medyanın en üst seviyede kullanımı ilk bakışta dikkat çeken detaylar.
Cumhur İttifakı ise her şeyden önce YSK kararı ile ilgili düştüğü “savunma” pozisyonundan çıkmak arzusunda. Bu nedenle, “en iyi savunma taarruzdur” yaklaşımıyla “seçimler yenileniyor çünkü çaldılar” söylemini öne çıkarıyor.

23 HAZİRAN’IN SLOGANI

YSK’nın seçimi iptal ettiği gün olan 6 Mayıs’tan beri dillendirilen bu söylemin temelinde “Binali Yıldırım’ın oylarını çaldılar, Yıldırım mağdur oldu” görüşü var. Meslektaşım Abdulkadir Selvi de dünkü yazısında AK Parti’nin “Asıl mağdur Binali Yıldırım” sloganı ile Yıldırım’ı öne çıkaracağını yazdı.
Ne yalan söyleyeyim, Yıldırım’ın mağdur olduğuna ben de inanıyorum.
Ancak bu mağduriyetin kaybettiği bir seçimin, YSK tarafından iptal edilmesiyle oluşmadığını düşünüyorum.
Peki neden oluştu?
Sayayım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.285 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 820 Okunma “Dördüncü dönem” için düğmeye basılıyor! 13 Mart 2024 | 448 Okunma Ankara’dan görünen! 08 Mart 2024 | 279 Okunma Kurum için “Nevruz” fırsatı! 06 Mart 2024 | 1.379 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar