Yeşil ve mavi düşlerden bize kalan

Bugün bir sanat etkinliği yazacağım.Ancak yazmadan önce karşımda açık olan televizyonda gördüğüm bir haberin düşündürdüklerinden söz edeceğim. Çünkü o haber, yazmak istediğim...

Bugün bir sanat etkinliği yazacağım.

Ancak yazmadan önce karşımda açık olan televizyonda gördüğüm bir haberin düşündürdüklerinden söz edeceğim. Çünkü o haber, yazmak istediğim sanat etkinliğiyle bire bir örtüşüyordu.

Haberin televizyoncuların “KJ” dedikleri alt yazı bölümünde “Van gölü 1 km çekildi” yazıyordu. Ekranda konuşan uzman, gölün belli dönemlerde çekildiğini ama o normal çekilmenin hiç bu kadar olmadığını anlatmaya çalışıyordu. Belki de 20 sene sonra 1 km 10 km olacaktı. Kim bilir?

Aklıma Kars’taki yaylamızda, evdekilere haber vermeden yüzmek için kaçıp kaçıp gittiğimiz, kağıttan gemiler yüzdürdüğümüz, hayvanları yıkadığımız küçük göl geldi.

2 bin 300 metre yüksekte bir gölün kıymetini bilemeyecek yaştaydık ve daha biz o yaştayken, henüz okumak, hayata tutunmak için büyük kentlere göç etmemişken kayboldu gitti.

Kimse neden kuruduğunu sorgulamadı, üzerinde dahi durulmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar