Yeni Türkiye’nin fotoğrafları

Kaç gündür şu fotoğraflara bakıp bakıp duruyorum. Biri başörtülü iki kadın polis, bir işçi kadını kollarından ve bacaklarından çekiştirerek yere yatırıyor.Bu fotoğrafları...

Kaç gündür şu fotoğraflara bakıp bakıp duruyorum. Biri başörtülü iki kadın polis, bir işçi kadını kollarından ve bacaklarından çekiştirerek yere yatırıyor.

Bu fotoğrafları ilk gördüğümde aklıma başörtüsü tartışmaları geldi.

Hep söylerim: Bu ülkede mesele hiçbir zaman başörtülü/başörtüsüz, Türk/Kürt ya da Sunni/Alevi olma meselesi olmadı.

Mesele hep varsılla yoksul, işçi ile patron meselesi oldu. Görüyorsunuz, başörtülü başörtüsüz fark etmiyor. Ülkenin kolluk kuvvetine mensuplarsa her zaman varsıldan, patrondan yana oluyor, işçinin, köylünün karşısına dikiliyorlar. Karşılarındakini de başörtülü başörtüsüz ayırt etmiyorlar.

Bayburt Grup diye bir şirket, “dünyanın en büyük serası” diye övündüğü serada çalışan bu kadınları sendikalı oldukları için kapının önüne koymuş.

Çalışma yasalarımız ve Anayasa’mız bu kadınlara sendikalı olma hakkını veriyor. Sendikalı olan birini işten çıkarmak resmen Anayasal suç.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar