“Yeni müfredatla bir Meryem Mirzahani yetişir mi?”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni öğretim yılında 1, 5 ve 9. Sınıflarda, gelecek öğretim yılından itibaren de bütün sınıflarda okutulacak yeni müfredatı açıkladı. Herkes...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni öğretim yılında 1, 5 ve 9. Sınıflarda, gelecek öğretim yılından itibaren de bütün sınıflarda okutulacak yeni müfredatı açıkladı.

Herkes iki noktaya yoğunlaştı.

Birincisi Evrim Teorisi, ikincisi ise Atatürk.

ATATÜRK SEVGİSİ MÜFREDATLA AŞILANMAZ

Taslak hali ilan edildiğinden beri müfredat çalışmasını yakından takip eden Nuran Çakmakçı önderliğindeki Hürriyet eğitim ekibi, bugün çok kapsamlı bir analiz hazırlamış.

Uzmanların değerlendirmeleriyle hazırlanan o analize baktığınızda, “ilkokul 1., 2. ve 3. Sınıfta öğrencilerin Atatürk ile ilgili kazanımları korunuyor” yorumunu göreceksiniz.

Diyelim ki siz de müfredatı incelediniz ve bu yorum sizi tatmin etmedi.

Ne değişir ki?

Bir çocuğa Atatürk sevgisini müfredatla verip, müfredatla alabilir misiniz?

Ne demek istediğimi sadece güncel bir tartışmayı hatırlatarak anlatayım: Anıtkabir’in karşısında bir alan imar planında “park” olarak görünüyordu ama üzerinde askeri lojmanlar vardı. İmar planı değişti ve lojmanlar yasal hale getirildi. Bu değişiklikten sonra yapılan “Anıtkabir arazisi yapılaşmaya açılacak” yorumu bile nasıl gürültü kopardı?

Bakın, son kabine değişikliği ile Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen, o günkü Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bu konuyla ilgili sorulara yanıt verirken hangi sözcükleri kullandı:

“Aklımızı peynir ekmekle mi yedik. Arkadaşlar bırakın AK Partili olmayı, başka bir partili olmayı, normal bir yurttaş olarak orada bir yapılaşma akla zarar bir iştir. Buna hiç kimse evet demez”

İSPİNOZA KUŞLARININ GÜNAHI NE?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.090 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.435 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar