Yeni komutanların ilk sınavı Suriye

Cuma günü, YAŞ’taki terfilere bakıldığında, kararlara hem FETÖ hem PKK ile mücadelenin yön verdiğini yazmıştım.İTİRAZLAR OLDUBazı komutanlardan itirazlar geldi. 15 Temmuz 2016 gecesi, inisiyatif alarak...

Cuma günü, YAŞ’taki terfilere bakıldığında, kararlara hem FETÖ hem PKK ile mücadelenin yön verdiğini yazmıştım.

İTİRAZLAR OLDU

Bazı komutanlardan itirazlar geldi. 15 Temmuz 2016 gecesi, inisiyatif alarak darbecilere karşı direnen bazı generallerin emekliye sevk edildiğine dikkat çektiler. Emekli general/amiral listesine baktım, 15 Temmuz’dan sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevine atanan Tümgeneral Mehmet Okkan gibi, hem darbe girişimine karşı duran hem geçmişte kumpas davalarının mağduru olan isimleri gördüm.

Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken emekliye sevk edilen Oramiral Veysel Kösele de FETÖ ile yeterince mücadele etmediğine dair iddiaları yalanlıyordu. Kösele’yi tanıyan emekli bir amiral, elektronik mesajında Kösele’nin amiralliği boyunca FETÖ ile mücadele ettiğini savunuyordu.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAKİ İPUCU

YAŞ kararları netleşti, geride kaldı. Artık YAŞ’ta kuvvet komutanlıklarına getirilen generallerden ne beklendiğine bakmak lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.115 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar