Yanan yaşlar...

BAŞBAKAN Yıldırım, 22 Şubat 2017 günü, basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle sohbetinde kamudan ihraçlarda ölçünün kaçırıldığı iddialarına...

BAŞBAKAN Yıldırım, 22 Şubat 2017 günü, basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle sohbetinde kamudan ihraçlarda ölçünün kaçırıldığı iddialarına karşılık şu cümleyi kurdu:
“Kurunun yanında yaş da yanmış olabilir. Hatalar oluyor, ancak oran yüksek değil”.
“Hatalar oluyor...”
Kurulması ne kadar kolay bir cümle değil mi?
***
Bir de şu ‘insan hikâyesi’ üzerinden bakalım:
İsmet Akyol.
Eğitim-Sen Çaycuma Şube Sekreteri ve 686 sayılı kararname ile ‘terör örgütleriyle iltisaklı’ olduğu gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edildi.
Neden ihraç edildiklerine dair kendilerine bir gerekçe sunulmamış. Ancak kendisi, kaleme aldığı bir yazıda sendika şube yöneticisi olarak imza attıkları eylemlerden yola çıkarak ‘olası gerekçeleri’ sıralamış:
- Eğitim-Sen Çaycuma Şubesi, sayısı 30’u geçen Sübyan Mektepleri’ne karşı 4-6 yaş grubu çocukların okulöncesi eğitim kurumlarına ve anasınıflarına gönderilmesi için kampanya başlattı. Çaycuma’da görev yapan 42 anasınıfı öğretmeninden 38’i destek verdi. Bir hafta içinde 10 bin imza toplandı ve dilekçeler Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Konu, TBMM’nin gündemine bile geldi.
- 2016 sonunda Çaycuma Milli Eğitim Müdürü, yılbaşı kutlamalarının Hıristiyan Batı kültürünün bir geleneği olduğunu ileri sürerek okullara “yılbaşı yasağı” yazısı göndermişti. Eğitim-Sen’in itirazıyla tartışma, Çaycuma’yı, hatta Zonguldak’ı aşıp Türkiye’nin gündemine oturdu.

- Yine 2016’da Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okul müdürlerine resmi yazı gönderip, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle camide hatim indirmeye davet etmişti. Eğitim-Sen Şubesi, buna da itiraz etti.
***
Başka örnekler de var ama yerim yok.
Anlatılanlardan anladığım, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü ne yapsa, ne etse karşısında Eğitim-Sen şubesini bulmuş. Müdür bey, kendi çocuklarının eline oyuncak silah ve bıçak verip fotoğraf çekmiş, o fotoğrafları Facebook’ta yayınlamış. Sendikacılar ‘Şiddeti çağrıştırıyor’ gerekçesiyle ona bile laf etmişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.085 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar