Washington Türkiye’ye ambargo uygulayabilir mi?

WASHİNGTON- Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekatı”yla ilgili Birleşmiş Milletler başta olmak üzere dışarıya verdiği mesajları şu dört başlıkta toplayabiliriz:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarından Gülnur Aybet, CNN Televizyonu’nda Christian Amanpour’un sorularını yanıtlarken bu dört maddeyi net bir şekilde anlattı. Başka zamanlarda hoşlanmadığı cümleleri konuğunun ağzından çıkmadan kesen Amanpour’un Aybet’in her cümlesinden sonra “yes” demesi şaşırtıcıydı ve yapılana kategorik olarak karşı olmadığını gösteriyordu.

TRUMP’IN SAVUNMASI DA AYNI

ABD Başkanı Donald Trump da motivasyonu farklı olmakla birlikte iki gündür Türkiye’nin operasyonunu (desteklememekle birlikte) neden engellemediğini benzer cümlelerle anlatmaya çalışıyor.

Mesela, selefi Barack Obama’nın YPG’yi yani PKK’yı bile bile desteklediğini, artık IŞİD’le uğraşmayı Türkiye gibi Suriye’nin komşularına bırakmak istediğini söylüyor.  Türkiye olmazsa Suriyeli göçmelerin bütün dünyaya yayılacağının altını çiziyor. Türkiye’nin NATO’nun önemli bir müttefiki olduğuna dikkat çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.509 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar