Üçün beşin hesabı İstanbul’u geri getirir mi?

Günlerden 1 Nisan’dı ama ekranda izlediğimiz şaka değildi! AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oy sayım işleminin nasıl yapıldığına dair detayları paylaşarak, AK Parti’nin 17 bin 100...

Günlerden 1 Nisan’dı ama ekranda izlediğimiz şaka değildi!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oy sayım işleminin nasıl yapıldığına dair detayları paylaşarak, AK Parti’nin 17 bin 100 oyunun başka partilere yazıldığını anlatmaya çalışıyordu.
Son 17 yılda, yapılan seçimlerin tamamına yakınında başarısız olan CHP’lilerin bu tür açıklamalarına alışıktık ama bir AK Parti’linin bir yenilgiyi bu şekilde açıklamaya çalışmasına ilk kez tanık oluyorduk.
AK Parti, geçmiş seçimlerde aldığı büyük oylarla muhalefet partilerinin seçmenlerine büyük hayal kırıklıkları yaşatır, muhalefetten gelen benzer bütün eleştiri ve itirazlara kulak tıkardı.
Yavuz’un bu açıklamalarıyla vücut bulan AK Parti’nin “hak arama çabası” dahi, Millet İttifakı’nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun her şekilde kazandığını gösteriyordu. Neden mi?
İstanbul ölçeğinde düşünün bir kere:
– İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve Binali Yıldırım’ın fotoğrafı olmayan sokak yoktu neredeyse. Yıldırım ile bakanlar bir taraftan çalışırken, devletin bütün olanaklarını seferber eden Erdoğan başka bir taraftan sokaktaydı. Erdoğan, bazen bir günde 5-6 ilçe dolaşıyordu o ilçelerde düzenlediği mitingler onlarca televizyonda canlı gösteriliyor, onlarca gazetede manşetten veriliyordu. Yıldırım ile İmamoğlu’nun kampanya olanakları arasında uçurum vardı.
– Seçim günü her sandık kurulu başkanı ve başkan yardımcısı mevzuat gereği kamu görevlisiydi. AK Parti’nin her sandıktaki müşahitleri ve gönüllüleri diğer partilerden hem fazla hem daha organizeydi.
– Bütün geçmiş seçimlerde olduğu gibi bir sandık açıldığında, çıkan oyların geçersiz olup olmadığına sandık başkanı olan kamu görevli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum