Tüy diktiler!

–Gezi Davası sanıklarından Can Atalay milletvekili seçildi, serbest kalıp TBMM’ye gelmesi gerekirken içerde tutmaya devam ettiler. Bu da yetmedi, Anayasa gereği yargı sürecini durdurması gereken Yargıtay yargılamaya devam...

Gezi Davası sanıklarından Can Atalay milletvekili seçildi, serbest kalıp TBMM’ye gelmesi gerekirken içerde tutmaya devam ettiler. Bu da yetmedi, Anayasa gereği yargı sürecini durdurması gereken Yargıtay yargılamaya devam etti ve yerel mahkemenin kararını onaylayıp “tutuklu” durumunu “hükümlü” haline getirdi. Anayasa mahkemesi adeta “olmaz böyle bir şey” dedi ve hakları ihlal edilen Atalay’ın serbest kalmasına hükmetti. Yargıtay bu kararı da takmadı.

– Yine Gezi Davası sanıklarından Osman Kavala, siyasi iktidar istiyor diye “müebbet hapis cezasıyla” içeride tutuluyor.

– Bir yazısı nedeniyle tutuklanan Gazeteci Barış Pehlivan Temmuz’da çıkan infaz düzenlemesinden yararlanması gerekirken yararlandırılmadı ve yeniden cezaevine konuldu.

– Gazeteci Tolga Şardan bir köşe yazısı gerekçe gösterilerek “dezenformasyon yasasını ihlal” suçlamasıyla tutuklandı ve beş gün cezaevinde tutuldu. Yoğun bir tepki gelince adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

– Gazeteci Merdan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar