Tüccar diplomat dönemi geliyor!

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu teklifi, sessiz sedasız TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti.

Oysa bu teklif zamanlaması, içeriği ve hedefleri açısından didik didik incelenmeli, ciddi ciddi tartışılmalı ve çok gürültü koparmalıydı.

★★★

Gelin öncelikle teklifin önemli noktalarına göz atalım:

- Vakfın mütevelli heyetinin başkanı Dışişleri Bakanı olacak. 10 kişilik mütevelli heyetinin 5’i bakanlıktan olacak ve hepsini Dışişleri Bakanı seçecek. Vakıf Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu ise mütevelli heyeti tarafından belirlenecek.

- Vakfın kurulması için başlangıçta Dışişleri Bakanlığı’ndan vakfa 10 milyon TL aktarılacak.

- Vakıf, Üniversite kurabilecek.

- Vakıf, yurt içinde ve yurt dışında taşınır ve taşınmaz alabilecek, satabilecek, kiralayabilecek. Ayni ve nakdi, fikri ve sınai her türlü hak ve alacağı temin edebilecek, takas, trampa, ipotek tesisi ve benzeri tasarruflarda bulunabilecek, taşınmaz inşa edebilecek ve ettirebilecek, devlet iç borçlanma senetleri ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama AŞ tarafından ihraç edilen kira sertifikaları, şirket tahvilleri, hisse senetleri ve sair menkul kıymetleri alabilecek, satabilecek, şirket ve ticari işletme kurabilecek, işletebilecek ve işlettirebilecek.

- Bu faaliyetlerden elde edilen her türlü nema ve gelirler vakfın gelirlerini oluşturacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu işin doğasında var! 24 Temmuz 2024 | 4.427 Okunma Utanmadan, sıkılmadan..! 17 Temmuz 2024 | 3.604 Okunma Destan yazan millete bunlar reva mı? 15 Temmuz 2024 | 2.669 Okunma Deniz Zeyrek İtibar uçakta değil, refahta (!!!) 12 Temmuz 2024 | 3.105 Okunma TÜ!!!K 10 Temmuz 2024 | 4.816 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar