“Teyitsiz” ve “Yargısız” siyaset!

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (02.11.2022)''“Teyitsiz” ve “Yargısız” siyaset!'' başlıklı yazısı.

Baştan şunu not düşeyim:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “uyuşturucu parasıyla cari açığı kapatıyorlar” sözlerini çok ileri bir yorum olarak buluyorum.

Bu cümleyi kurabilmek için çok ciddi ve somut verilere ve bu iddiayı teyide muhtacız.

Ancak şunu da söylemeliyim:

Kılıçdaroğlu’nun dünkü TBMM Grup Konuşmasında dikkat çektiği noktalar ise çok önemlidir:

– Zira bu iktidarın çıkardığı iki “varlık barışı” yasasıyla ülkeye dışarıdan gelen ya da ülkede saklandığı yerden çıkıp sisteme dahil edilen önemli miktarda paranın kaynağı konusunda ciddi soru(n)lar var.

Kamu maliyesi hiçbir zaman şeffaf davranmadığı için bu paraların miktarı ve kaynağı konusundaki sorulara yanıt bulamıyoruz.


– Bir diğer önemli husus ise –Kılıçdaroğlu'nun da işaret ettiği gibi- İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin son zamanlarda yabancı mafya çetelerinin hesaplaşma alanı haline gelmesi meselesidir. Sokaklarda, lokantalarda, trafikte yaşanan çatışmalar ve Türkiye'de infaz edilen yabancı mafya babalarının varlığı kanıta gerek bırakmıyor.

– Kılıçdaroğlu'nun dün İçişleri Bakanlığı raporuna dayandırarak altını çizdiği önemli bir nokta da ülkede uyuşturucu meselesinin ciddi bir soruna dönüştüğü gerçeğidir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun tespitlerini yalanlamak için 2016-2021 arasında uyuşturucudan ölenlerin sayısının 941'den 270'ye indiğini söyledi. Bu rakam tek başına sorunun azaldığına kanıt olarak gösterilebilir mi?

Diğer taraftan Soylu, cezaevinde bulunan uyuşturucu satıcısı sayısının 2016'da 35-36 binken, 2021'de 117 bine çıktığını açıkladı. Yakalanıp hapse atılan uyuşturucu satıcısı sayısı 5 yılda üç kat artmış. Bu rakam dahi kolluk kuvvetlerinin ve yargının mücadeledeki başarısını göstermekle birlikte sorunun çok büyüdüğünü gösterir.

Soylu'nun dediği gibi 1000'den fazla organize suç örgütü çökertilmişse ve buna rağmen şehirlerde hala infazlar, sokak çatışmaları yaşanıyorsa, daha yapılacak çok şey var demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.902 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.930 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.433 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 844 Okunma “Dördüncü dönem” için düğmeye basılıyor! 13 Mart 2024 | 455 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar