Soruya cevap, cevaba soru!

Diplomasi muhabirliği sırasında öğrendiğim bir basın açıklaması yöntemi var:“Soruya cevap”.Dışişleri Bakanlığı, durduk yerde açıklama yapmış gibi görünmemek...

Diplomasi muhabirliği sırasında öğrendiğim bir basın açıklaması yöntemi var:

“Soruya cevap”.

Dışişleri Bakanlığı, durduk yerde açıklama yapmış gibi görünmemek için, konuyla ilgili soru sorulmuşçasına bir açıklama yapar. Başlığı da genelde “(…) sorusuna yönelik açıklama” olur. Baştaki (…) bölümüne de açıklamanın konusu yazılır.

Önceki gün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in basın toplantısından öğrendim ki “soruya cevap” yöntemi AK Parti’de de gelenek haline gelmiş.

Ömer Çelik, önemli bir siyasetçi ya…

Benim geçen hafta Fox TV muhabiri Barış Kaya’yı basın toplantısını almamasına tepki gösterdiğim, kendisini eleştirdiğim yazıma doğrudan yanıt vermemiş.

Kendince beni kale dahi almamış.

Ancak 10 gün sonraki basın toplantısında “bir soru üzerine” mecbur kalıp açıklama yapmış:

(Bilmiyor ki bu gazeteciler birbirleriyle iletişim halindedir. Sorulmak üzere önceden Whatsapp grubuna yazılan soruları da basın toplantısı yapan kişinin kendisine sorulmasını istediği soruyu da bir şekilde öğrenirler.)

“Bu kanal (Fox TV) yayını yaptı, istediğini söyleyebilir. Sözcü'den Deniz Zeyrek adlı şahıs çıkıp bir yazı yazıyor.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar