Sorudan korkan demokrat!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’le yollarımız Aydın Jandarma Er Eğitim Taburu’nda kesişmişti. Aynı bölükte, hatta aynı mangadaydık. En uzun boylumuz olduğu için 10 kişilik...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’le yollarımız Aydın Jandarma Er Eğitim Taburu’nda kesişmişti. Aynı bölükte, hatta aynı mangadaydık. En uzun boylumuz olduğu için 10 kişilik mangamızın en başındaydı.

O yıllarda AK Parti dahi kurulmamıştı. Ancak Ömer Çelik, Tayyip Erdoğan’ın danışmanıydı. Yeni Şafak Gazetesi’nde yazıyor, askerlik sonrasında o dönemin liberal/sol gazetelerinden Yeni Yüzyıl’a geçme planları yapıyordu.

Asker ocağında birlikte geçirdiğimiz kısa süre içinde, kendisinin “liberal/demokrat” ve demokrasiye inanan biri olduğu izlenimi edinmiştim. Entelektüel birikimi de etkileyiciydi. Daha sonra Mülkiye’de doktora yaparak günlük siyaseti akademik bakış açısıyla birleştiren nadir siyasetçilerden biri olmuştu.

2002 sonunda AK Parti iktidara geldi. Partinin ilk yıllarında bizzat Başbakan danışmanı olarak AK Parti’nin Avrupa Birliği’ne yönelmesi, Kıbrıs sorununu çözme çabasına girmesi konularında katkısının büyük olduğunu düşünüyorum.

Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olarak başta danışman, zaman içinde de bakan ve parti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar