Solun “enseyi karartma” sorunu!

Partilerin liderlerinin gündemini, ne konuştuklarını birçok yerden görme şansımız oluyor. Ancak o partilerin tabanındaki havanın nasıl olduğunu, liderlerin verdiği mesajların tabana nasıl etki ettiğini bilmek de...

Solun “enseyi karartma” sorunu!

Partilerin liderlerinin gündemini, ne konuştuklarını birçok yerden görme şansımız oluyor. Ancak o partilerin tabanındaki havanın nasıl olduğunu, liderlerin verdiği mesajların tabana nasıl etki ettiğini bilmek de gerekiyor.

Bu nedenle son dönemde bütün muhalefet partilerinin toplu etkinliklerini takip etmeye çalışıyorum. Parti üyelerinin, taraftarlarının olaylara nasıl baktığını anlamaya çalışıyorum.

Doğal olarak o partilerin seçmen tabanını analiz etme şansı buluyorum.

Bu süreçte ne fark ettim biliyor musunuz?

İktidarın yaratmaya çalıştığı korku iklimi en çok sosyal demokratları etkiliyor. En çok CHP tabanında karamsarlık yaratıyor.

Saadet Partisi tabanı zaten başından bu yana iktidara mesafeliydi ve iktidarın salvolarından pek etkilenmiyor, hep kafa tutuyordu.DEVA ve Gelecek Partisi gibi AK Parti'den son dönemde kopanların kurduğu partilerin yöneticileri gibi tabanları da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ya da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söylemlerini pek takmıyor. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun iktidar mensuplarına karşı kullandığı sert söylemler, partilerinin tabanında da hakim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.083 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 845 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar