Siz haklı çıktınız

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile ilgili bugüne dek hep olumlu bir dil kullandım...

Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlık yaptığı dönemden, en son İstanbul adaylık kampanyası dönemine dek hep yakından izlediğim bir siyasetçi olması nedeniyle gelişmişti bu olumlu yaklaşımım.
Gerekçem, Yıldırım’ın kullandığı, aklı selim bir ılımlı siyaset diliydi. İnsani açıdan da bir çok olumlu özelliğini gözlemlemiştim.
Bu gözlemlerimden yola çıkarak, kavga yerine diyaloğu, kibir yerine mütevazılığı, sertlik yerine makulü, güç yerine vicdanı, çıkar yerine hakkı tercih ettiğini düşünüyordum.
Hem halk arasında hem siyasi partilerde, muhalefet cenahında da Yıldırım’a benzer bir yaklaşım olduğunu görüyor, duyuyordum.
Nitekim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı sırasında geliştirdiği çok yapıcı ilişki de bu özelliğinin bir sonucuydu. Kılıçdaroğlu da sohbetlerimizde Yıldırım’la ilgili benzer düşüncelerini saklamıyordu.
İstanbul kampanyası sırasında da ısrarlara rağmen belden aşağı bir kampanya yürütmediği gibi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve partisinin kullandığı sertlik yanlısı söylemlere pek prim vermedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.512 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar