“Siyasi Dava” = “Talimatlı Dava”

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (14.05.2022)“Siyasi Dava” = “Talimatlı Dava” başlıklı yazısı.

“Siyasi Dava” = “Talimatlı Dava”
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili Yargıtay kararı, yargının siyasi konularda adaleti değil siyaseti şekillendirme çabası içinde olduğunun son örneği oldu.

Maalesef yargımız siyasi davalar için “talimatlı dava” kalıbını oluşturmuş ve hepsinde neredeyse aynı yol haritası izleniyor. (“Talimatlı dava” nitelemesi bana ait değil, çok üst düzey bir yargı mensubundan, Enis Berberoğlu davasını konuşurken duymuştum).

İktidardaysanız, zaten dokunulmazsınız. Aynı cümleyi iktidardan biri kurunca “düşünce özgürlüğü”, muhalefetten biri kullanınca “hakaret” olan onlarca karar var.

Muhalefetteyseniz, her mahkeme iktidarın o davayla ilgili nabzına bakıp, cezayı kendine göre en üst sınırdan veriyor ve topu bir üst mahkemeye atıyor.

Kaftancıoğlu davasında da aynı yol haritası izlendi:

– Önce sosyal medyada kurulan trol mahkemesi çalıştı. Kaftancıoğlu'nun bir söylediğine ya da yazdığına bin katıldı ve hedef haline getirildi.

– Sonra iktidara yakın medya topa girdi. Kaftancıoğlu'yla yatıp Kaftancıoğlu'yla kalktılar.

– Derken iktidar sözcüleri devreye girdi. Kaftancıoğlu iktidar siyasetçilerinin konuştuğu kürsülerde hedef haline getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi 29 Mart 2024 | 27 Okunma “Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.091 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum