Sıra uzman öğretmen sınavında mı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (15.08.2022)''Sıra uzman öğretmen sınavında mı?'' başlıklı yazısı.

Öğretmenler yeni meslek kanunu gereğince 19 Kasım’da “uzman öğretmenlik” sınavına girecekler.

O yüzden bugünlerde birçok öğretmen 12 ayrı uzmanlık alanındaki sınavlarda sorulması muhtemel konularla ilgili 500 sayfayı bulan metinleri ezberlemeye çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ya da AK Parti hükümeti bu düzenlemeyle neyi hedefliyor anlamak mümkün değil. Zira öğretmenlik zaten başlı başına bir uzmanlık mesleğidir.

Üniversitede pedagojik formasyon dersleri almayanlar zaten öğretmen olamıyorlar.

Pedagojik formasyon dediysem öyle sıradan bir eğitim paketi değil. Her öğretmen, kendi branşının dersleriyle birlikte “eğitime giriş”, “eğitim ilke ve yöntemleri”, “sınıf yönetimi”, “özel öğretim yöntemleri”, “öğretmenlik uygulaması”, “eğitimde ölçme ve değerlendirme”, “eğitim psikolojisi”, “öğretim teknolojileri” gibi dersler alıyor ve bu derslerden geçemezse “öğretmen” diploması alamıyor.

Yani bir doktor nasıl aldığı eğitimle uzmanlaşıyorsa, öğretmenlik de alınan eğitimle zaten bir uzmanlık mesleği haline geliyor. Öğretmenin uzmanlık belgesi, diploması oluyor. Eğitim fakültesinden mezun olanlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.506 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.648 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar