Seçimi kim mundar etti?

Binali Yıldırım'ın dün basın toplantısında "Bu seçim mundar olmuştur" şeklindeki ifadesi eleştirilere neden oldu. Deniz Zeyrek 'Seçimi kim mundar etti?' başlığıyla açıklanamayan İstanbul seçimini köşesine taşıdı...

31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde ve sonrasında defalarca Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın temiz bir kampanya yürüttüğünü, seçim sonrasında partisinin “İstanbul seçimini iptal ettirme” kampanyasına mesafeli kalarak doğruyu yaptığını söyleyip yazdım. Bunu yaparken,  Yıldırım’ın tavrının sadece kendi partisinden değil CHP tabanından da destek gördüğüne dair şahitliklerime güveniyordum.
Buna karşın, bir çok okurum ve izleyicim, bu yaklaşımım nedeniyle bana ciddi eleştiriler yöneltiyor, Binali Yıldırım’ın da AK Parti’nin seçim sonrasında attığı her adımın arkasında olduğuna dikkat çekiyordu.
Yıldırım’ın dünkü basın toplantısını dinledikten sonra kendisiyle ilgili değerlendirmelerimin çok iyimser olduğunu düşünerek, okuyucu ve izleyicilerden gelen eleştirilere hak verdim.
Hele “bu seçim mundar olmuştur” sözünü duyunca kendi kendime hayıflandım.
Seçim sonuçlarına “mundar” diyerek, sandığa gidip vatandaşlık görevini getiren ve aynı zamanda seçme hakkını kullanan milyonlarca insana (kendisine oy veren 4 milyon 156 bin 170 oya da Ekrem İmamoğlu’na oy veren 4 milyon 170 bin 58 kişiye de) büyük haksızlık ettiğini düşündüm.
Keşke çizgisini hiç bozmasaydı. Ortaokul çocuğuna anlatır gibi anlatayım Şimdi gelin, “Seçim mundar oldu mu? Olduysa kim mundar etti?” sorularına yanıt arayalım.
31 Mart akşamından itibaren olup bitenleri ortaokul çağında bir çocuğa anlatır gibi anlatmak istiyorum. Hatırlamakta yarar var:
– 31 Mart
gecesi 23:22

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 2.685 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum