Sarıgülcülerin sloganı: Şişli’de Sarıgül, İstanbul’da İmamoğlu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sorular sorup, yanıtlarını 27 Şubat 2019 günü Sözcü’de yayınlanan yazımda paylaşmıştım. Sorularımdan biri de CHP’nin...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sorular sorup, yanıtlarını 27 Şubat 2019 günü Sözcü’de yayınlanan yazımda paylaşmıştım. Sorularımdan biri de CHP’nin küskünlerinin DSP’den aday olmasıyla ilgiliydi.
Konuştuğum saatlerde Kaftancıoğlu Şişli’deki grevi sonlandırmak için belediye ile işçi sendikası arasında mekik dokuyordu. DSP adaylarının kazanmasalar bile CHP’yi kaybettirmeye odaklandığını düşünüyordu ve “Madalyonun arka yüzünde AKP var” demişti.
Yazı yazdıktan sonra DSP Şişli adayı Mustafa Sarıgül ile görüşme şansı buldum. Bir de “DSP İstanbul İl Başkanlığı”na ait bir elektronik posta adresinden, DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan imzalı bir açıklama aldım.
Sarıgül’le görüşmemize dair gözlemlerimi birazdan yazacağım ama önce Kaftancıoğlu’nun sözlerine dair yazımla ilgili o açıklamaya değinmeliyim.
Bana hitaben yazılmıştı ama benimle birlikte hükümete yakın yazarların da bulunduğu bir gazeteci grubuna gönderilmişti.
Kendilerine, Kaftancıoğlu ile görüşerek sorular sorduğumu, yanıtlarını yazıma yansıttığımı anımsatıp, toplu mesaj yerine Çiğdem Mercan’la doğrudan görüşüp sorular sormak, yanıtlarını yazmak istediğimi ilettim.
Bu kez o elektronik posta sadece bana gönderildi.
Doğrudan görüşüp soru sorma fırsatı vermedikleri gibi benimle sesli iletişime bile geçmediler. (Adresteki dsp.org.tr uzantısı dışında) Elektronik postanın gerçekten DSP İstanbul İl Başkanlığı’ndan geldiğini teyit etme şansım bile olmadı.
İletişimin en soğuk ve en güvensiz yolunu seçip, üstelik şahsıma hitaben yazılmış bir mesajı başkalarıyla paylaşmalarını “seni muhatap almıyorum” tavrı olarak gördüm.
(“İktidar olma” hedefindeki bir partinin yetkilileri şimdiden böyle yaklaşıyorlarsa, iktidara gelince gazetecilere nasıl muamele ederler doğrusu merak ettim.)
İkinci husus ise açıklamadaki üsluptu.
Kaftancıoğlu’yla görüşmemizde soru ve cevaplardan sadece biri doğrudan DSP’yle ilgiliydi ve Kaftancıoğlu işi şahsileştirmeden ge...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 733 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 761 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.421 Okunma Kader değil, sizin seçiminiz! 30 Mart 2024 | 498 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar