Robin Hood gibi olun gönlümüze taht kurun!

Prometeus’un Zeus’un ateşini çalıp insanlarla paylaşması mitolojideki ilk hayır işidir.

Yunancada “sevgi” anlamındaki “Philos” ve “insan” anlamındaki “antropos” sözcükleri yan yana geldiğinde ortaya çıkan “Philanthropy” (Filantropi- İnsan sevgisi) kavramı, bizdeki “bağışçılık”, daha doğrusu “vakıf” kavramlarının dünyadaki karşılığıdır.
Bir kişi ya da grubun, zamanını, uzmanlığını, varlıklarını ihtiyaç sahiplerine gönüllü bir şekilde sunması, paylaşması bu kavramın temelidir.
Adı ne olursa olsun, bu işin özü, zengin ile fakir arasındaki gelir uçurumunu ortadan kaldırmak, ihtiyaç duyulan şey ile ihtiyaç sahibini buluşturmaktır.
Bazen bir öğrenciye eğitim imkanı, bazen bir hastaya sağlık hizmeti, bazen bir sokak hayvanının beslenme ya da yuva ihtiyaçlarının karşılanması bu işin basit örnekleridir.

★★★

Biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen seçimler öncesinde “israf” kavramının üzerinde çok durdu ve İstanbul kaynaklarının belli başlı vakıflara aktarılmasına tepki gösterdi.
Bu sırada yaklaşık 1 milyar liranın hükümete yakın vakıflara aktarıldığı örneklerle anlatıldı ve İmamoğlu buna son vereceğini vaat etti. İmamoğlu’na göre bir başka israf kaynağı “makam aracı saltanatı” idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.509 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar