O fotoğraftaki eksik

Ne zaman Ankara ile Washington arasında bir iletişim kurulsa, sonrasında tarafların yaptığı açıklamalar arasında ciddi nüanslar yer alıyor.Sonuncusu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump...

Ne zaman Ankara ile Washington arasında bir iletişim kurulsa, sonrasında tarafların yaptığı açıklamalar arasında ciddi nüanslar yer alıyor.

Sonuncusu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra yaşandı.

AÇIKLAMALARDAKİ TON FARKI

Görüşme sonrasında ilk açıklamayı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Sayın Trump net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir."

Bir süre sonra Cumhurbaşkanlığından görüşmeyle ilgili resmi bir açıklama geldi. Çavuşoğlu’nun açıkladığı bilgiye yer verilmeyen açıklamada, “... iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır” denildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.257 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar