NY’tan “zor görev”le dönebilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapanış toplantılarına katılmak için ABD’nin New York şehrine gitti.Ziyaretle ilgili en büyük beklenti, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapanış toplantılarına katılmak için ABD’nin New York şehrine gitti.

Ziyaretle ilgili en büyük beklenti, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’la görüşebilmesi.

Erdoğan ve Biden daha önce NATO toplantısı sırasında görüşme fırsatı bulmuş, ancak görüşmeden somut bir sonuç çıkmamıştı.

Taraflar asıl amacı “masanın devrilmemesi” olarak açıklamıştı ve görüşmede bu amaca ulaşıldığı iki tarafça da ilan edilmişti.

Söz konusu görüşmede, Türkiye’nin ABD’den beklentilerinin hiçbiri karşılık bulmamıştı. ABD’nin Suriye’de PKK’yı açıktan desteklemeyi sürdürmesi, FETÖ’yle mücadele konusunda Türkiye’yle hiçbir şekilde iş birliği yapmaması, Ankara’yı hayal kırıklığına uğratmıştı. Konu gündeme gelmediğinden Erdoğan’ın, görüşmede Biden’ın 1915 olaylarıyla ilgili “soykırım” ifadesini kullanmasına tepki göstermesi dahi mümkün olmamıştı.

Biden, söz konusu görüşmede, Türkiye’nin beklentilerinden çok, kendilerinin Afganistan’la...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Açık Kapı” işinin sonuçları! 27 Mart 2024 | 1.068 Okunma Medeni bir ülkede “skandal” derler! 23 Mart 2024 | 1.907 Okunma Kurum’a zor sorular? 22 Mart 2024 | 1.933 Okunma Sizi gidi emanetçiler! 18 Mart 2024 | 1.434 Okunma Ya hurma? 15 Mart 2024 | 844 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar